Nekorunovaní Targaryeni 25: Aegon Targaryen

Princ Aegon Targaryen se narodil v roce 84 po dobytí Západozemí Targaryeny jako třetí a nejmladší dítě prince Baelona Targaryena a jeho sestry a manželky Alyssy Targaryen, tedy to byl mladší bratr princů Viseryse a Daemona a vnuk Jaehaeryse I. Pojmenovali ho po Aegonovi Dobyvateli a jeho narození měla být velká sláva. Jenže se proměnila v horor.

Narodil se po dlouhém a těžkém porodu, z něhož se jeho matka nikdy nevzpamatovala. Navzdory jejímu prohlášení, jak chce Baelonovi dát dvacet synů, jeho vlastní armádu, zemřela půl roku po porodu a Baelona tato smrt zdrtila.Aegon sám k tomu nikdy moc neprospíval, smrt matky mu ještě uškodila a nakonec přežil jen necelý rok – zemřel krátce před svým prvním dnem jména v roce 85.

Jen v seriálu Rod draka se muselo jednat o odlišné letopočty, protože Aegon tam zmíněn nebyl, Viserys tvrdil, že Daemon byl Alyssin oblíbený syn, jelikož měli podobnou osobnost a šlo mu to s mečem, ovšem v knize byly Daemonovi teprve tři roky, kdy Alyssa zemřela, tedy meč v ruce ještě ani neměl.

Žádné komentáře:

Okomentovat