Bratrstvo okřídlených rytířů

zdroj

Bratrstvo Okřídlených rytířů (Brotherhood of Winged Knights) je, či v zatím vydaných knihách teprve bude, a tak se uvidí, jak dlouho bude fungovat, rytířský řád založený rodem Arrynů. Jeho založení totiž napadlo až Alayne Kámen, v knize bastarda Petyra Baeliše, za kterou se pro své bezpečí v Údolí vydává Sansa Stark, když se starala o malého, neduživého lorda Roberta Arryna (v seriálu Robin) a všimla si, že ho nejvíc uklidňuje, když mu čte příběhy o jeho legendárním předku seru Artysovi Arrynovi, Okřídleném rytíři, jenž měl založit království Hor a údolí.

Malý lord Orlího hnízda se totiž po všech tragédiích a hlavně smrti matky Lysy necítil vůbec bezpečně, a ji tak napadlo, že by mu prospělo, kdyby byl obklopený vlastní gardou Okřídlených rytířů. A Petyrovi, jeho regentovi, se tento nápad zalíbil, tudíž začal plánovat jeho realizaci. 

Prozatím bylo rozhodnuto, že Bratrstvo má mít osm členů sloužících po tři roky, tedy to není doživotní řád jako v případě královské gardy. Alayne původně navrhovala, aby členů bylo sedm právě jako v královské gardě, ale Robert chtěl mít víc rytířů než král. A že první členové budou vítězové turnaje, který se má v zatím nevydané knize pořádat v Měsíční bráně pod Orlím hnízdem. 

O osm pozic se tak má utkat 64 horlivých rytířů z celého Údolí, jak turnaj přitáhl mnoho zájemců, protože Lysa Arryn držela muže Údolí mimo válku pěti králů, a tak se spousta zkušených i mladých bojovníků hodlá prokázat. A zatímco osm vítězů má získat místo v Bratrstvu a válečné přilbice zdobené sokolími křídly, ani ostatní účastníci nepřijdou zkrátka. Každý má dostat plášť ze stříbrného brokátu a lapisovou brož ve tvaru páru sokolích křídel.

Žádné komentáře:

Okomentovat