Rod Upcliff

zdroj

Rod Upcliffů je šlechtický rod z Čarodějného ostrova u pobřeží Údolí Arryn s hřebenem mořsky zelené vlny na černém poli ve znaku a se zlověstnou pověstí spojenou s čarodějnictvím. 

Je to rod z časů Prvních lidí, který se vyznamenal hlavně během invaze Andalů, a to na samém začátku, když začali Andalové vnikat do Údolí. Tehdy se proti nim zbývající První lidé sjednotili pod vládou Robara II. Royce, Nejvyššího krále Údolí, Prstů a Měsíčních hor, a podpořila ho i Ursula Upcliff, údajná čarodějka z Čarodějného ostrova. Říkala si nevěsta Mořského krále, což by mělo být mořské božstvo, a přidala se ke spojenectví malých králů, klanů a lordů z Prvních lidí pod Robarem, aby bojovali proti Andalům, když ji Robar podle pověstí přesvědčil svým medovým jazykem.

Společně pak porazili několik Andalů, až došlo k poslednímu střetu, bitvě Sedmi hvězd se serem Artysem Arrynem. Tehdy se Robar pokusil opevnit na úpatí hory Obrovo kopí, ale přesto čelil velkým ztrátám, často hlavně kvůli Torgoldovi Tollettovi. A jeho rukou padla i Ursula, když vyjela na krvavě rudém koni a pokusila se ho proklít. Podle zpěváků Torgold skočil na jejího koně, chytil ji za obličej, a jak křičela o pomoc, utrhnul jí hlavu. A nakonec prohrála celá Robarova armáda a s nimi poslední odpor Prvních lidí v Údolí. 

Upcliffové se nicméně tehdy ani nestali vazaly Arrynů, nových andalských králů, ani vyhnanci do hor, z nichž vzešly horské klany. Byli buďto přímo králové, nebo svrchovaní lordi bez vyššího lenního pána, kteří neomezeně vládli Čarodějnému ostrovu. Protože až Alester II. Arryn získal Čarodějný ostrov do svého království svatbou s Arwen Upcliff.

Teprve potom se Upcliffové stali jen málo důležitými vazaly, jako všichni lordi ostrůvků kolem pobřeží Údolí, a měli zcela minimální vliv na další chod dějin. Ani v sáze se žádný člen tohoto rodu, ač stále existuje, zatím neobjevil.

Žádné komentáře:

Okomentovat