Malí Valyrijci

Po známém světě našli lidé už mnoho druhů lemurů, především na Letních ostrovech a v Sothoryosu, kde se jim daří v horkém, vlhkém podnebí. Malí Valyrijci (Little Valyrians) jsou ovšem druh, pro nějž je domovem les Qohoru, rozsáhlý les táhnoucí se až ke studenému severnímu pobřeží Essosu.

Tito lemuři se vyznačují stříbrobílou srstí a velkýma, fialovýma očima, pročež je pojmenovali Malí Valyrijci – stejně jako lidé z Valyrie se vyznačovali těmito znaky. Jinak pravděpodobně dorůstají průměrné velikosti jako ostatní druhy lemurů, žijí na stromech a živí se převážně rostlinnou stravou, sem tam s obměnou v podobě hmyzu nebo drobných obratlovců.

Téměř se s nimi setkala Daenerys Targaryen, když skrz les asi čtrnáct dnů putovala s khalasarem khala Droga, ale stejně jako ostatní zvířata, i Malí Valyrijci před obrovským khalasarem utekli. A neznámí nejsou ani v Západozemí. Jeden vycpaný exemplář dokonce mají v Citadele ve Starém městě, kde se vžila tradice akolytů pohladit ho pro štěstí, když míří ke zkoušce. Což zapříčinilo, že jeho srst už prakticky vypadala.

zdroj

Žádné komentáře:

Okomentovat