Historie Patrimonia Hyrkoonů

Patrimonium Hyrkoonů je pojmenované po legendárním hrdinovi Hyrkoonovi. Ten měl podle jejich příběhů přinést zpátky úsvit během generaci trvající temnoty. Mají nejspíš i svou verzi důvodu této temnoty, jež se liší v každé kultuře, a není známo, jak to měl dokázat. Nicméně pevně věří, že zachránil život a nejspíš tento okamžik považují za vznik Patrimonia. Protože měl být údajně předkem Velkých otců (a před nimi možná Patriarchů Hyrkoonů)

zdroj

Skutečné začátky Patrimonia ale nejsou známy. Jeho název se odvozuje od struktury, kdy mu vládli Patriarchové a poté Velcí otcové, a znamená spíš obecně „říše Hyrkoona“ odkazující právě na Hyrkoona Hrdinu, než označení pro cokoli jiného. Vzniklo a rozšířilo se ale v úrodném území řek a jezer na východní straně Kostí.

Velmi brzy se mezi ním a sousedními nomády Jogos Nhai rozhořely brutální hraniční války. Jogos Nhai otravovali řeky a studny, pálili města, unášeli lidi do otroctví, Hyrkoonové zase obětovali desítky tisíc Jogos Nhai bohům. Nepřátelství a nenávist trvá dodneška, stejně jako útoky především na Kayakayanaya, ostatní města před nimi totiž nyní štítí Velké moře písků.

Je také možné, že se někteří Hyrkoonové pokusili usadit i na západní straně Kostí, protože obyvatelé města Yinishar byli příbuzní nebo alespoň podobní lidem ze Samyriany. Mohli se tedy kdysi pokusit obsadit oba konce horského průsmyku Kamenité cesty, protože přesně na nich stojí Yinishar a Samyriana, nebo tam minimálně dosáhl jejich vliv. Než Yinishar zničili Dothrakové a udělali z něj Vaes Jini. Jen se jim nepovedlo dobýt jiná města Patrimonia, ač to párkrát, i za cenu nutnosti cestovat skrz hory, zkusili.

To se nicméně stalo až poté, co drtivý kolaps zasáhl střed Patrimonia. Přišlo totiž Období sucha, kdy řeky, jezera a většina Patrimonia vyschly do Velkého moře písků a kdysi mocná říše padla. Protože byli ve srážkovém stínu Kostí, vždycky jim hrozilo sucho. A protože období jara, léta, podzimu a zimy se střídají nepravidelně po dlouhých letech, velké množství vody z oceánu se postupně zachytilo na pólech v ledu, mořská hladina klesla a z mnoha území se stala poušť. Stejně jako z Patrimonia.

Nezmizelo ale úplně. Zůstala tři velká opevněná města postavená k ochraně horských cest v západním pohraničí Patrimonia, Kayakayanaya, Samyriana a Bajasa-bhád, a staly se z nich nezávislé městské státy, které si našly způsob, jak udržet svou relevanci a ekonomiku naživu. 

Žádné komentáře:

Okomentovat