Rod Woolfield

zdroj

Rod Woolfieldů, šlechtický, byť nepříliš významný, sídlí někde na Severu. Možná by mohl souviset s Beranovou bránou nebo Ovčími kopci, místy zavázanými Manderlyům, protože dáma z tohoto rodu je nyní provdaná za dědice Manderlyů. A ve znaku by měl mít tři bílé žoky vlny na bíle olemovaném fialovém poli. 

Onou dámou a jedinou známou členkou rodu je Leona Woolfield, manželka sera Wylise Manderlyho, s nímž má dcery Wynafryd a Wyllu. Je to buclatá, zardělá dáma se žlutými vlasy a kulatým, zardělým, otylým obličejem, a vyznává Sedm, tedy se ke svému manželovi velice hodí. Žije s ním ale v Bílém přístavu, proto nebylo řečeno, kde sídlí její rodina.

Byla také díky tomu přítomna při příjezdu Davose Mořského, když se snažil přesvědčit jejího tchána, lorda Wymana Manderlyho, k podpoře Stannise Baratheona jako pravého krále poté, co zahájil tažení Severem proti Železným a Boltonům. Jenže její manžel byl tehdy od rudé svatby, kdy byli vyvražděni Starkové ve válce pěti králů, rukojmím Železného trůnu a ona se bála, že když Wyman prohlásí podporu Stannisovi, bude Wylis trpět. Stejně jako Wyman. Tudíž Davose urážela, a když Wylla požadovala, aby Manderlyové prokázali svou věrnost Starkům a podpořili Stannise, odtáhla ji ze síně.

Později se ale ukázalo, že každý Manderly i Leona tehdy jen museli sehrát svou roli, aby působili věrohodně na přítomné Freye spojené s Boltony a Železným trůnem, a jakmile se Wylis vrátil domů k Leoně a dětem, Wyman rozpoutal vlastní plány. 

Členové rodu Woolfieldů na začátku ságy:

  • lady Leona Woolfield, manželka sera Wylise Manderlyho, matka Wynafryd a Wylly

Žádné komentáře:

Okomentovat