Rod Blackmont

zdroj
Urozený rod Blackmontů s černým supem s růžovým nemluvnětem v pařátech na žlutém poli ve znaku (v seriálu šedobílým supem s miminem ve spárech na černém poli) sídlí v Černohoře na břehu řeky Bystřinatky v Rudých horách západního Dorne blízko hranice s Rovinou. Tedy mají na rozdíl od východního Dorne jen málo rhoynských předků, jsou více Andaly (pravděpodobně) a proto častěji mívají světlé vlasy a bledou kůži. Podle toho, jak dornská etnika rozdělil Daeron I. Targaryen, se jedná o kamenné Dorny. 

Kvůli lokaci jejich sídla také dlouho bojovali proti lordům z Dornských mokřad z Bouřlivého království a Roviny, a jeden čas i proti jižním sousedům z Dorne. Původně to totiž byli králové, a to až do časů Benedicta Blackmonta. Ten údajně uctíval temného boha, uměl se přeměnit v ohromného supa, a odmítl plán princezny Nymerie na sjednocení Dorne. 

Nebyl přitom jediný, tudíž Nymeria, poté, co se svými lidmi na útěku před Valyrií dorazila do Dorne, provdala se za lorda Morse Martella a společně se rozhodli zabezpečit svůj nový domov spojením celého Dorne pod jejich vládu, rozpoutala válku. Byla dlouhá, ale úspěšná a Benedict se v jejím průběhu stal jedním z šesti poražených králů, které poslala na Zeď. Sice jeho porážkou Blackmontové ihned nepadli ani se nevzdali, ještě se zavázali rodu Yronwoodů, dalších mocných králů. Jenže jim tato sázka nevyšla, když Yorick V. Yronwood nakonec následoval Benedicta. 

Tím tedy skončily boje uvnitř Dorne, ale vůbec ne boje v mokřadách. V severních Rudých horách se schovávalo a do mokřad vyjíždělo například hned několik králů Supů, kteří po vytvoření Sedmi království útočili na novou říši a jedením z nich snad byl i jistý Blackmont. 

Oficiálně to ale není jisté, rod Blackmontů od svého podrobení Nymerií vystupuje jako věrný, spořádaný vazal Martellů, a to až do současnosti. Nyní je hlavou rodu lady Larra Blackmont, která Černohoru zdědila jako nejstarší dítě svých rodičů, protože v Dorne se po jeho sjednocení Nymerií po rhoynském způsobu provozuje rovná primogenitura, a tak i její dědičkou je její dcera Jynessa, ačkoli má Larra ještě mladšího syna, panoše Perrose, a několik ještě mladších dětí. A tito tři se krátce podívali i do Králova přístaviště, když doprovázeli prince Oberyna Martella na svatbu Joffreyho Baratheona. Jen v seriálu figuroval nejmenovaný lord Blackmont.

Lord Blackmont
zdroj

Členové rodu Blackmontů na začátku ságy:
  • lady Larra Blackmont
    • lady Jynessa Blackmont, nejstarší dcera a dědička Larry
    • Perros Blackmont, nejstarší syn Larry
    • další děti Larry
  • v seriálu lord Blackmont

Žádné komentáře:

Okomentovat