Mořský drak

Mořský drak (Sea Dragon) je buďto skutečný nebo jen mýtický mořský tvor, o tom si každý kout Západozemí myslí něco jiného. Někteří mistři zpochybňují jeho existenci, protože žádného mořského draka nikdo tisíce let neviděl, ti, kdo v něj věří, zase mají za to, že žije hluboko v Moři zapadajícího slunce daleko od lidských zraků. Ale údajně kdysi žil i v ostatních mořích. 

Pravděpodobně by mohl být příbuzný klasickým drakům, například Věž mořského draka na Dračím kameni je v obvyklém tvaru draka, a v každém případě by ho měl připomínat, akorát s ohledem na život ve vodě nemusí mít křídla. A dokonce by po jednom mohly existovat i ostatky.

Ty by mohly dokládat existenci mořských draků právě v Moři zapadajícícho slunce. Nejen, že je po nich pojmenován Výběžek mořského draka na severozápadě Severu u Zálivu železných mužů, ale podle legendy ze Železných ostrovů se tam nalézají i kosti jednoho takového mořského draka. 

První a nejsilnější mořský drak byl údajně Nagga, jenž se živil krakeny a leviatany a terorizoval širá moře. Když se rozzuřil, ostrovy prý mizely pod vodou. Dokud ho nezabil Šedý král, první král Železných ostrovů, s pomocí Potopeného boha. Poté si prý z jeho kostí vyrobil na ostrově Starý Wyk svou síň, z jeho čelistí jeho trůn, ze zubů korunu a používal jeho živoucí oheň k vytápění. Trosky této síně mají na Starém Wyku stát dodnes a právě mezi Naggovými kostmi na Naggově kopci nad zálivem Naggova kolébka se konala posvátná královolba. I autor přitom potvrdil, že se skutečně jedná o zkamenělé kosti prastarého ohromného zvířete a ne jen o kmeny mrtvých čarostromů, ale nikdo neví, jestli jde o mořského draka, obří velrybu nebo něco jiného. 

zdroj

Žádné komentáře:

Okomentovat