Nekorunovaní Targaryeni 7: Vaella Targaryen

Princezna Vaella Targaryen se narodila v roce 39 jako nejmladší dítě Aenyse Targaryena, tehdy už krále Aenyse I., a jeho manželky Alyssy Velaryon.

V tomtéž roce si Aenysův mladší bratr Maegor vzal bez povolení druhou manželku. Vedle Ceryse Hightower, s níž byl ženatý už 14 let, ale neměli žádné děti, se oženil s Alys Harroway. Říká se, že právě narození šestého Aenysova dítěte ho k tomu přimělo, protože zatímco Aenys pevně zajišťoval pokračování rodu, Maegor nezplodil žádného potomka. A i ti, kteří předtím stáli na jeho straně a měli za to, že měl být králem namísto bratra, protože je silnější a schopnější, od něj začínali odstupovat. K čemu podporovat někoho, kdo vypadá neplodný a s kým by tedy jeho linie tak jako tak skončila?

Jenže stejně jako Maegorovi nenadělala tato svatba žádné štěstí, protože ani s Alys dítě neměl, neměla štěstí ani Vaella. Zatímco její starší sourozenci prosperovali, Vaella zemřela jen nedlouho po svém narození.

To mělo obrovský dopad na její matku Alyssu, zejména když se po Aenysově smrti a několika dalších letech provdala znovu, za lorda Rogara Baratheona, a čekala s ním syna. Velice se bála (naštěstí zbytečně), že by ho mohl čekat stejný osud jako Vaellu. 


Žádné komentáře:

Okomentovat