Země Shryků

Země Shryků (Land of the Shrykes) je nevelká rovina na Dálném východu Essosu u východního konce známého světa. Rozkládá se mezi napůl mýtickým městem K’Dath, velkým kaňonem ve tvaru pootočeného L zvaným Suchá hlubina, který je zcela bez života, a Krvácejícím mořem, jež ji odděluje od Planin Jogos Nhai. Tedy vnitrozemským podlouhlým mořem pojmenovaným po krvavě rudé vodě, kterou způsobují květy zdejších vodních rostlin. Podle mapy by do něj také měla ústit řeka tekoucí podél okraje Země Shryků. 

zdroj

Toto území by měli obývat Shrkyové. Někdo je zve vřeštící monstra (z toho možná i název zemí, protože vřeštící – shrieking), někdo zase neexistující bájí. Podle dalších jsou to pololidské bytosti se zelenou, šupinatou kůží, jako ještěří lidé. Podle mistra Yandela lidé odívaní do kůží ještěrů. Mohli by mít jedovaté zuby, nebo jen používat jedy a otrávené zbraně. A dost možná by mohli být jedněmi z nájezdníků, proti kterým slouží Pět pevností postavených na hranici Yi Ti a Země Shryků mezi Krvácejícím mořem a Suchou hlubinou.

To je komplex pěti pevností z taveného černého kamene, každá z nich je téměř 300 m vysoká a schopná pobrat až deset tisíc lidí. Není známo, kdy a kdo je postavil – ačkoli se zdají valyrijské, Valyrijci to být nemohli. Akorát podle legendy to byl Perlový císař, nejstarší syn Boha na zemi, prvního vládce Velkého císařství Úsvitu, když se dostal na trůn, a to prý aby svou říši bránil před démony Lva noci, svého dědečka. Měli na císařství útočit už před událostí známou v Západozemí jako Dlouhá noc a právě o Dlouhé noci měla obrana lidí selhat a Lev noci je vyjel ztrestat. Je tedy možné, že nyní má Pět pevností obdobnou funkci jako Zeď v Západozemí, tedy po zapomenutí na údajné démony se staly nárazníkem před nájezdníky. Zde nájezdníky ze Šedé pustiny za zeměmi Shrkyů, přičemž útočit mohou i Shrykové.

Žádné komentáře:

Okomentovat